Project Description

2011. január 17-én a szervezet támogatási szerződést írt alá a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel (továbbiakban Támogató). A Támogató a Társadalmi Megújulás Operatív Program (továbbiakban TÁMOP) keretén belül LHH kistérségek projektjei – Képzés – foglalkoztatás hátrányos helyzetűeknek, tárgyú kiírásra 2010. 03.03. napon a Bács-Kiskun Megyei Roma Ifjúsági Egyesületet által beadott TÁMOP -5.1.1.-09/7-2010-0005 azonosító számmal ellátott projektet támogatott 31. 970. 000.-Ft összeggel.

Az program céljai között szerepelt az, hogy a 12 hónapos TÁMOP 5.1.1.-09/7. pályázati konstrukció keretében a pályázat képzési és foglalkoztatási céljai elérését követően létrehozza a Mélykúti Roma Szociális Szövetkezetet. A célok elérésének két fő pillére a 3 hónapos képzés (konkrét erdészeti és egyéb munkavégzésre irányuló kompetencia alapú és a közúti közlekedés C jármű kategóriájára érvényes vezetői engedély megszerzését biztosító munkakörök betöltéséhez szükséges képzés) és az ezek utáni foglalkoztatás biztosítása volt. Horizontális célunk a foglalkoztatás kiterjesztése, (tevékenységi kör szerint és földrajzilag is) – munkalehetőség biztosítása a szomszédos településen élő, hasonló helyzetben lévő emberek számára is.

A prognosztizált szociális szövetkezet keretében tervezett tevékenységek, szolgáltatások a projekt időtartama alatt egyesületi működésben a következők voltak:

–          Parkgondozás, parképítés, egyéb kertészeti munkavégzés,

–          belvízelvezető csatornarendszer tisztítása, karbantartása,

–          zöldség, gyümölcs csomagolási segéd- és betanított munkák végzése,

–          Önkormányzati épületek kisebb karbantartási munkálatai,

–          belterületi utcák tisztán tartása,

–          külterületi önkormányzati utak karbantartása,

–          illegális hulladéklerakók felszámolása,

–          parlagfű mentesítés (külterületi utak, lakatlan porták, önkormányzati földterületek),

–          erdészeti munkák – erdőművelés, fakitermelés.